6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPe cine au expulzat rușii în scandalul de spionaj cu Estonia

Pe cine au expulzat rușii în scandalul de spionaj cu Estonia

“Pe 7 iulie, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Estoniei în Rusia, Ulla Uibo, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Partea rusă a transmis proteste faţă de activităţile de colectare de informaţii, incompatibile cu statutul diplomatic, desfăşurate de consulul Mart Lyatte. Acest angajat consular a fost declarat persona non grata şi are la dispoziţie 48 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, conform agenţiei Tass.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a anunţat marţi că Mart Lyatte a fost reţinut după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea documente clasificate de la un cetăţean rus.

Cazul marchează o nouă etapă în deteriorarea relaţiilor Rusiei cu Uniunea Europeană şi NATO, care au impus sancţiuni împotriva Moscovei din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, a susţinerii insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei şi a condamării disidentului Aleksei Navalnîi.

Ministerul eston de Externe a catalogat acuzaţiile drept “lipsite de fundament”, afirmând că este vorba de o “înscenare”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă