Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Partidele conservatoare din Germania au ajuns la pace

Disensiunile de luni de zile între Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta, CDU) şi aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) au fost depăşite, au declarat sâmbătă lideri ai celor două formaţiuni politice, relatează dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2019 - 18:35

Competiţia între cele două partide "ne-a făcut întotdeauna bine", a declarat Alexander Dobrindt, un lider al CSU, care a afirmat însă că a sosit momentul să se meargă înainte după recentele confruntări.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU la începutul lunii decembrie de la cancelarul Angela Merkel, a spus că, deşi vor exista cu siguranţă diferenţe de opinie în viitor, dezbaterile vor avea loc "în locul potrivit şi cu tonul potrivit".
"Va fi în continuare o relaţie interesantă, dar va fi condusă de mult mai multe în comun", a spus ea.

Tonul conciliator survine după disensiuni privind migraţia anul trecut, când CSU a solicitat măsuri mai dure pentru
solicitanţii de azil, aducând alianţa federală CDU-CSU la marginea colapsului după şapte decenii.

CSU şi CDU au luat naştere la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, reunind forţe politice conservatoare care au fost anterior separate în partide catolice şi protestante.

Declaraţiile liderilor celor două formaţiuni politice au loc la sfârşitul unei reuniuni de trei zile a reprezentanţilor CSU la o mănăstire din Bavaria.

Angela Merkel a anunţat în octombrie că va renunţa la conducerea CDU şi că nu va candida la un nou mandat de cancelar în 2021, exprimându-şi speranţa că decizia sa 'va deschide calea spre viitor'.

CDU şi aliaţii săi bavarezi din Uniunea Creştin-Socială rămân principala forţă politică a ţării, în pofida unei serii recente de crize şi reculuri electorale.

Comentarii

loading...