14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalParlamentul European va monitoriza anchetele declanșate după moartea a doi ziariști

Parlamentul European va monitoriza anchetele declanșate după moartea a doi ziariști

“Parlamentul European este preocupat de lipsa de progres în amândouă aceste anchete, de plângerile repetate de hărţuire şi intimidare a unor ziarişti şi de acuzaţiile de corupţie şi fraudă”, a subliniat într-un comunicat comisia pentru libertăţi civile a PE.
“Grupul de monitorizare a statului de drept” va fi format din aleşi din toate grupările politice din PE şi va fi condus de liberala olandeză Sophia in’t Veld, având mandat până la sfârşitul acestui an de a organiza audieri şi misiuni de stabilire a faptelor în teren.
Săptămâna trecută, europarlamentari care s-au deplasat în Malta au atenţionat că ancheta privind asasinarea Daphnei Caruana Galizia este în “grav pericol” după ce procurorul responsabil de caz, Anthony Vela, a obţinut o promovare care l-ar putea practic împiedica să-şi continue activitatea de investigare.
Până în prezent autorităţile malteze au pus sub acuzare în acest caz trei persoane, dar comanditarul crimei nu a fost identificat.
În cazul Kuciak, asasinii ziaristului şi ai logodnicei sale încă nu au fost găsiţi, iar poliţia slovacă a fost acuzată că a distrus probe.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă