Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul European interzice o conferinţă cu Carles Puigdemont

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunţat vineri interzicerea unei conferinţe cu participarea fostului lider catalan Carles Puigdemont în incinta sediului din Bruxelles al legislativului european, din motive de securitate, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 17:04

''Există un risc ridicat ca evenimentul propus să poată constitui o ameninţare pentru menţinerea ordinii publice în incinta Parlamentului'', a explicat legislativul UE într-un comunicat.

Conferinţa respectivă, organizată la invitaţia eurodeputaţilor belgian Ralph Packet (ECR) şi sloven Ivo Vajgl (ALDE) şi a cărei temă este procesul separatiştilor catalani care are loc în prezent în Spania, era prevăzută pentru luni.

Decizia preşedintelui PE urmează unei cereri a eurodeputaţilor spanioli din principalele grupuri politice.

Parlamentul European ''nu trebuie să primească pe cineva care se sustrage acţiunii justiţiei spaniole şi care a ignorat în repetate rânduri ordinele Curţii Constituţionale'', au cerut trei eurodeputaţi spanioli într-o scrisoare trimisă lui Antonio Tajani.

În această scrisoare, eurodeputaţii Iratxe Garcia Perez (din grupul socialist), Esteban González Pons (grupul PPE) şi Javier Narte (grupul liberal) susţineau că Antonio Tajani nu ar trebui să permită ca această conferinţă să aibă loc.

După ce au organizat la 1 octombrie 2017 un referendum de independenţă interzis de justiţia spaniolă, separatiştii catalani au proclamat la 27 octombrie acelaşi an o republică independentă catalană, declanşând cea mai gravă criză constituţională din Spania de la sfârşitul dictaturii franchiste.

Comentarii

loading...