21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalParlamentul European interzice o conferinţă cu Carles Puigdemont

Parlamentul European interzice o conferinţă cu Carles Puigdemont

”Există un risc ridicat ca evenimentul propus să poată constitui o ameninţare pentru menţinerea ordinii publice în incinta Parlamentului”, a explicat legislativul UE într-un comunicat.

Conferinţa respectivă, organizată la invitaţia eurodeputaţilor belgian Ralph Packet (ECR) şi sloven Ivo Vajgl (ALDE) şi a cărei temă este procesul separatiştilor catalani care are loc în prezent în Spania, era prevăzută pentru luni.

Decizia preşedintelui PE urmează unei cereri a eurodeputaţilor spanioli din principalele grupuri politice.

Parlamentul European ”nu trebuie să primească pe cineva care se sustrage acţiunii justiţiei spaniole şi care a ignorat în repetate rânduri ordinele Curţii Constituţionale”, au cerut trei eurodeputaţi spanioli într-o scrisoare trimisă lui Antonio Tajani.

În această scrisoare, eurodeputaţii Iratxe Garcia Perez (din grupul socialist), Esteban González Pons (grupul PPE) şi Javier Narte (grupul liberal) susţineau că Antonio Tajani nu ar trebui să permită ca această conferinţă să aibă loc.

După ce au organizat la 1 octombrie 2017 un referendum de independenţă interzis de justiţia spaniolă, separatiştii catalani au proclamat la 27 octombrie acelaşi an o republică independentă catalană, declanşând cea mai gravă criză constituţională din Spania de la sfârşitul dictaturii franchiste.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă