Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parisul speră să anunţe un acord al Brexitului marţi seara

Emmanuel Macron şi Boris Johnson au discutat despre negocierile cu privire la Brexit şi există posibilitatea să se ajungă la un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) până marţi seara, însă există incertitudini în acest sens, a anunţat Palatul Elysée.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2019 - 17:27

”Boris Johnson are dreptate să spună că există un impuls pozitiv, dar un impuls pozitiv este doar o opţiune”, subliniază preşedinţia franceză, relatează Reuters şi AFP.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier doreşte să se încheie un acord până marţi seara, care să poată fi supus aprobării la summitul european de joi şi vineri.

”Există posibilitatea unui acord, este clar, este un lucru recunoscut de toţi. Ceea ce contează este ceea ce spune în acest sens negociatorul Michel Barnier, însă posibilitatea unui acord nu este totuşi un acord”, subliniază preşedinţia franceză, insistând că ”nu putem spune dacă se ava ajunge acolo marţi seara”.

Barnier le-a spus Celor 27 că are în vedere trei scenarii cu privire la Brexit - un acord cu Londra marţi seara, o nouă amânare a datei plecării Regatului Unit din UE sau o ”rupere” a negocierilor, au declarat diplomaţie europeni pentru Reuters.

”În pofida faptului că va fi tot mai dificil, un acord este încă posibil săptămâna aceasta”, a dat el asigurări la Luxemburg, unde i-a informat pe miniştrii afacerilor europene despre situaţia avansării discuţiilor cu britanicii.

”Însă dacă vrem un acord la summit, trebuie ca un text juridic să fie finalizat în această (marţi) seara cel mai târziu mâine (miercuri) dimineaţa”, le-a spus el miniştrilor UE. Altfel, el se va pronunţa în favoarea unei continuări a discuţiilor după summit, au declarat surse pentru AFP.

Comentarii

loading...