13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalParisul speră să anunţe un acord al Brexitului marţi seara

Parisul speră să anunţe un acord al Brexitului marţi seara

”Boris Johnson are dreptate să spună că există un impuls pozitiv, dar un impuls pozitiv este doar o opţiune”, subliniază preşedinţia franceză, relatează Reuters şi AFP.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier doreşte să se încheie un acord până marţi seara, care să poată fi supus aprobării la summitul european de joi şi vineri.

”Există posibilitatea unui acord, este clar, este un lucru recunoscut de toţi. Ceea ce contează este ceea ce spune în acest sens negociatorul Michel Barnier, însă posibilitatea unui acord nu este totuşi un acord”, subliniază preşedinţia franceză, insistând că ”nu putem spune dacă se ava ajunge acolo marţi seara”.

Barnier le-a spus Celor 27 că are în vedere trei scenarii cu privire la Brexit – un acord cu Londra marţi seara, o nouă amânare a datei plecării Regatului Unit din UE sau o ”rupere” a negocierilor, au declarat diplomaţie europeni pentru Reuters.

”În pofida faptului că va fi tot mai dificil, un acord este încă posibil săptămâna aceasta”, a dat el asigurări la Luxemburg, unde i-a informat pe miniştrii afacerilor europene despre situaţia avansării discuţiilor cu britanicii.

”Însă dacă vrem un acord la summit, trebuie ca un text juridic să fie finalizat în această (marţi) seara cel mai târziu mâine (miercuri) dimineaţa”, le-a spus el miniştrilor UE. Altfel, el se va pronunţa în favoarea unei continuări a discuţiilor după summit, au declarat surse pentru AFP.

Cele mai citite

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

Militanții au atacat sâmbătă dimineața un post militar din Pakistan, în apropiere de Afganistan, folosind un vehicul încărcat cu explozibili, ucigând cinci membri ai...

Corul Madrigal la Machu Picchu, premieră mondială în orașul pierdut al incașilor

Pe 15 martie 2024, Corul Madrigal a filmat un videoclip în vestigiile citadelei sacre Machu Picchu din Munții Anzi, o premieră mondială pentru muzica...

Primierul britanic, Rishi Sunak a vizitat Rolls Royce în Filton alături de vicepreședintele conservatorilor, deputatul Jack Lopresti

În data de joi, 14 februarie, prim-ministrul a vizitat facilitatea Rolls Royce alături de Jack Lopresti MP, membrul Parlamentului pentru zona respectivă. Această vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă