12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalParis, mai mulți aleşi locali au petrecut noaptea dormind sub cerul liber

Paris, mai mulți aleşi locali au petrecut noaptea dormind sub cerul liber

“Dacă am dormit? Nu, nu am dormit. Însă cum să poţi dormi când ninge? Sunt minus patru grade”, a declarat la primele ore ale dimineţii de joi Mama Sy, viceprimar din Etampes (regiune parizian), aflată la origine acestei operaţiuni, înconjurată de alţi 12 aleşi locali care au petrecut noaptea în jurul gării pariziene Austerlitz.

“Nu vreau să mă plâng. Ar fi complet indecent, ştiind că sunt persoane care trăiesc în astfel de condiţii zilnic”, a explicat ea.

De la începutul anului, 20 de persoane fără domiciliu au murit în regiunea pariziană.

“Alţi (aleşi) nu au putut dormi nicio secundă. Eu am putut dormi puţin”, a spus şi Anne Lebreton, adjunct provenit din majoritatea prezidenţială al primarului din Arondismentul 4 al Parisului.

Ea a atras atenţia asupra “nopţilor care se succed fără oprire” pentru persoanele fără domiciliu fix (SDF).

“Trebuie rezolvate toate aceste probleme: cea a adăposturilor şi să se evite ca oamenii să ajungă în stradă. Atunci când ajung pe stradă, e o muncă importantă de făcut pentru a se evita ca ei să rămână acolo”, a declarat Anne Lebreton, subliniind că “trebuie lucrat în privinţa unor adăposturi mai adaptate”.

Mama Sy şi alţi participanţi la această operaţiune speră să fie primiţi “de un ministru sau de preşedinte” şi să discute despre luarea în grijă a persoanelor fără domiciliu fix.

Cel puţin 3.000 de persoane fără adăpost au fost contabilizate în capitala Franţei printr-un recensământ nocturn derulat de Primăria Parisului, informează AGERPRES.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă