13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternațional"Părinte 1 și părinte 2" înlocuiește "mamă și tată" în formularele școlare...

“Părinte 1 și părinte 2” înlocuiește “mamă și tată” în formularele școlare din Franța

“Acest amendament vizează implementarea în legislație a diversității familiale a copiilor în formularele administrative ale școlii”, a explicat deputata Valeria Petit, inițiatoarea textului, din partidul prezidențial.

“Nimeni nu trebuie să se simtă exclus”, a argumentat și deputata LREM Jennifer de Temmerman.

Deputata Valeria Petit amintește că un număr foarte mare de formulare din domeniul civil, de la înscriere la cantină și până autorizații, au încă apelativele “mamă” și “tată”, neținând cont de aprobarea legii privind căsătoriile homosexuale, scrie Hotnews.

Colega ei, Jennifer de Temmerman, a apărat amendamentul fața deputaților: “Avem familii care se confruntă cu cazuri ancorate în modele sociale si familiale ușor depășite. În ziua de astăzi nimeni nu ar trebui să se simtă exclus din cauza unor scheme de mentalitate puțin înapoiate. Pentru noi, acest articol este o măsură de egalitate socială”.

Ministrul Educației Jean-Michel Blanquer și raportoarea Anne-Christine Lang (LREM) au avizat nefavorabil amendamentul, argumentând că schimbările cerute nu sunt în conformitate cu legislația.
Deputatul LR Xavier Breton a denunțat un amendament care ține “de o gândire unică și politic corectă care nu corespunde cu realitatea”. “Când aud că este o gândire depășită, amintesc că astăzi, în uniunile libere, căsătorii sau parteneriate, mai mult de 95% sunt cupluri formate din bărbat și femeie”, a spus acesta.

Pe de altă parte, colegul său socialist Joaquim Pueyo afirmă că această reformă “este o chestiune de respect și demnitate”:

“Nu vă imaginați consecințele atunci când copiii nu se simt tratați ca și ceilalți.”

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă