Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Vatican Media

Papa spune că atacurile împotriva homosexualilor îi amintesc de nazism și de Hitler

Suveranul Pontif a avertizat, vineri, că în societatea contemporană apar tendințe similare celei din perioada nazismului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2019 - 21:18

"Nu sunt rare reapariţiile simbolurilor şi acţiunilor tipice ale nazismului. Vă mărturisesc că, atunci când ascult discursuri ale unor responsabili politici sau guvernamentali, îmi vin în minte discursurile lui Hitler din anii 1934, 1936'', a declarat Papa Francisc în fața unei serii de participanți la cel de-al XX-lea Congres al Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal (AIDP), pe care i-a primit în audiență la Vatican.

"Sunt acţiuni tipice care, prin persecuţiile împotriva evreilor, romilor sau persoanelor cu o anumită orientare sexuală, reprezintă prin excelenţă modelul negativ al culturii excluderii şi urii'', a explicat Papa Francisc.

La Congresul AIDP, desfășurat în noiembrie 2019 la Roma, au participat circa 600 de specialiști în drept.

Comentarii