Papa Francisc va merge în vizită în Japonia şi Thailanda

Papa Francisc va merge într-o călătorie în Asia, devenind primul suveran pontif care va merge în vizită în Thailanda şi Japonia de aproape patru decenii, conform Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 20:07

În Japonia, suveranul pontif va merge în capitala Tokyo, precum şi în cele două oraşe lovite de bombele atomice lansate de SUA la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial - Hiroshima şi Nagasaki, a declarat vineri şeful de cabinet al premierului nipon, Yoshihide Suga. Vizita va reprezenta prima călătorie papală în Japonia din 1981.

Călătoria în Thailanda va coincide cu aniversarea a 350 de ani de la înfiinţarea 'Misiunii din Siam' de către papa Clement al IX-lea pentru supravegherea misiunilor din Siam, fostul nume al Thailandei. Fostul papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Thailanda în 1984. Catolicii sunt o mică minoritate în Thailanda budistă, reprezentând mai puţin de 2% din populaţie. Călătoria papală din Asia face parte din iniţiativa Papei Francisc de a intensifica dialogul cu alte religii pentru a promova pacea mondială.

Comentarii