Papa Francisc susține că "Prostituţia este un viciu dezgustător"

Papa Francisc a afirmat că prostituţia este 'o boală a umanităţii', evocând că ea ar fi 'un viciu dezgustător' care le împinge pe femei spre sclavie, ne spune AFP

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2019 - 20:38

'Orice formă de prostituţie este o reducere la sclavie, un act criminal, un viciu dezgustător care face confuzie între a face dragoste şi o eliberare a propriilor instincte, torturând o femeie fără apărare', potrivit unui text al suveranului pontif, publicat luni în cotidianul La Repubblica.

'O persoană nu poate fi niciodată scoasă la vânzare', a pledat papa Francisc în această prefaţă a unei cărţi scrise de Aldo Buonaiuto, călugăr în cadrul Comunităţii Papa Ioan al XXIII-lea, o asociaţie catolică de caritate care sprijină persoanele sărace, prostituatele şi adolescenţii cu diverse probleme.

'Este o boală a umanităţii, un mod eronat de a gândi societatea. Eliberarea acestor sclave sărmane este un gest de milă şi o datorie pentru toţi oamenii de bună-credinţă. Strigătul lor de durere nu îi poate lăsa indiferenţi nici pe indivizi, nici instituţiile', a subliniat papa Francisc.

'Nimeni nu trebuie să îşi întoarcă privirea sau să se spele pe mâini de sângele nevinovat vărsat pe străzile din lumea întreagă', a adăugat suveranul pontif. Papa Francisc a dezvăluit şi faptul că a vizitat un centru administrat de Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, pentru a se întâlni cu aceste 'femei crucificate'. Liderul de la Vatican le-a cerut iertare 'pentru torturile pe care au fost nevoite să le suporte din partea clienţilor, dintre care mulţi se consideră creştini'.

Comentarii