Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc, mesaj transmis generațiilor tinere într-o carte de dialoguri

Papa Francisc vorbeşte despre dragostea sa pentru tineri, însă avertizează de asemenea cu privire la ispite şi efemer într-o carte de conversaţii intitulată "God Is Young" ("Dumnezeu este tânăr"), care va fi lansată marţi, 20 martie, în Italia şi alte ţări, informează luni AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 12:18

În această carte-interviu cu scriitorul şi jurnalistul italian Thomas Leoncini, Jorge Bergoglio se adresează tinerilor, şi nu tinereţii, pentru că, spune el, "tinereţea nu există".

"A vorbi despre tineri înseamnă a vorbi despre promisiuni şi despre bucurie", spune Papa care a adăugat că, din păcate, înseamnă şi a vorbi despre excludere.

Potrivit editurii italiene Piemme, în această carte Papa se adresează ''tinerilor din toată lumea, din interiorul Bisericii şi din afara ei, într-un dialog curajos, intim şi memorabil. Această carte, continuă Piemme, se doreşte a fi ''un pod între generaţii pentru reînnoirea profundă a societăţilor''.

"Cred că trebuie să cerem iertare tinerilor pentru că nu îi luăm mereu în serios", susţine suveranul pontif, în vârstă de 81 de ani. Mai grav, "nu îi ajutăm mereu să-şi găsească calea sau mijloacele care le-ar permite să nu ajungă la excluziune".

"Fiecare fiinţă umană trebuie să aibă posibilitatea concretă de a lucra, de a dovedi pentru sine şi pentru apropiaţii săi că este capabilă să-şi câştige existenţa", aminteşte Papa care a denunţat în mod constant supremaţia banilor şi exploatarea economică.

"Nu putem accepta că angajatorii să le solicite tinerilor să efectueze o activitate periculoasă şi uneori gratuită", spune Papa.

În această carte de 160 de pagini în ediţia sa franceză, Jorge Bergoglio povesteşte câteva amintiri din tinereţe, despre momentul în care a simţit vocaţia sa în urma unei confesiuni şi despre momentele de îndoială care au urmat. El îşi aminteşte, de asemenea, despre bunicii săi, în special de bunica sa maternă de la care a moştenit pasiunea pentru muzică, ocazie cu care aminteşte de necesitatea dialogului între generaţii.

"Tinerii de astăzi cresc într-o societate fără rădăcini", însă există o soluţie: "dialogul tinerilor cu bătrânii". Deoarece prea des, explică Papa, tinerii au iluzia că sunt împreună pe reţelele de socializare, însă "problema internetului este tocmai caracterul său virtual''.

Totuşi, nu trebuie să cădem în capcana prea des comună în rândul unora dintre ''părinţi care în mintea lor sunt adolescenţi, trăiesc o viaţă efemeră perpetuă şi, conştient sau nu, îşi transformă copiii în victime ale acestui joc pervers", recomandă de asemenea Papa.

În mod similar, el denunţă ravagiile intervenţiilor chirurgicale cosmetice, populare în rândul tinerilor în anumite ţări, în special în America Latină, unde prea mulţi tineri încearcă "să corespundă standardelor societăţii pentru a nu ajunge printre cei excluşi".

În jur de 300 de tineri din lumea întreagă sunt aşteptaţi începând de luni la Roma pentru a-şi exprima şi sintetiza preocupările în perspectiva unui sinod care le va fi consacrat în luna octombrie, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...