Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc își reafirmă susținerea pentru menținerea celibatului la preoți

Papa Francisc şi-a reafirmat luni susţinerea faţă de obligativitatea celibatului în rândul preoţilor, în afara unor cazuri excepţionale, a doua zi după ce predecesorul său, fostul papă Benedict al XVI-lea, a criticat hirotonisirea bărbaţilor căsătoriţi, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

13.01.2020 - 17:40

'Poziţia papei (Francisc) cu privire la celibat este bine cunoscută. În timpul discuţiei cu jurnaliştii la întoarcerea din Panama' în ianuarie 2019 'papa Francisc a afirmat: o frază a papei Paul al VI-lea îmi vine în minte: 'Aş prefera să-mi dau viaţa decât să schimb legea cu privire la celibat' ', a declarat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, conform Agerpres.

'El a adăugat apoi: 'personal, cred că celibatul este un dar pentru Biserică. Nu sunt de acord să se permită ca celibatul să fie o opţiune. Ar mai rămâne doar câteva posibilităţi, în locuiri foarte izolate, mă gândesc la Insulele din Pacific (...) atunci când există o necesitate pastorală', a adăugat Bruni, citându-l pe papa Francisc.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Vaticanului survin la o zi după luarea de poziţie, prin intermediul unei cărţi, a fostului papă Benedict al XVI-lea în favoarea celibatului în rândul preoţilor.

Benedict al XVI-lea, în vârstă de 92 de ani, care s-a retras din activitate în 2013, s-a exprimat într-o carte scrisă în colaborare cu cardinalul ultra-conservator Robert Sarah - din care cotidianul francez Le Figaro a publicat duminică în exclusivitate mai multe fragmente -, în care fostul papă declară că preoţilor nu trebuie să le fie oferită tentaţia de a renunţa la celibat.

După ce numeroase cazuri de abuzuri ale preoţilor catolici au fost dezvăluite în lumea întreagă, în rândul Bisericii Catolice, dar şi în afara ei, au devenit tot mai intense solicitările ce vizează anularea interdicţiei - veche de mai multe secole - preoţilor de a se căsători.

Cu toate acestea, fostul papă Benedict al XVI-lea consideră că rolul preotului trebuie să rămână acela de "mire al lui Hristos".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...