10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc: ''Generaţiile noastre sunt pe cale să lase tinerilor o lume...

Papa Francisc: ”Generaţiile noastre sunt pe cale să lase tinerilor o lume dezbinată de conflicte”

”Generaţiile noastre sunt pe cale să lase tinerilor o lume dezbinată de conflicte şi războaie, o lume devorată de egoism, în care tinerii, copiii, bolnavii, vârstnicii sunt marginalizaţi” şi-a exprimat regretul suveranul pontif, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă a prezidat ceremonia din Vinerea Mare într-o atitudine de reculegere, cu ochii închişi, aşezat pe un baldachin roşu pe o platformă în faţa Colosseumului iluminat.
Adunaţi în jurul imensului amfiteatru, după ce au trecut prin controalele stricte de securitate, 20.000 de credincioşi, cei mai mulţi cu o lumânare în mână, au urmărit într-o tăcere absolută ceremonia nocturnă a Drumului Crucii.
Mai mulţi tineri, printre care şi o fetiţă în scaun cu rotile, au purtat o cruce gri, de mari dimensiuni, în jurul Colosseumului, loc emblematic pentru persecuţiile la care au fost supuşi creştinii în timpul imperiului roman.
Suveranul pontif a criticat ”lepra urii, egoismul, aroganţa” şi a spus că ”doar iertarea poate răpune ranchiuna şi răzbunarea, doar îmbrăţişarea frăţească poate risipi ostilitatea şi frica de celălalt”.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă