13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc condamnă atacul chimic din Siria: Nimic nu îl justifică

Papa Francisc condamnă atacul chimic din Siria: Nimic nu îl justifică

Suveranul Pontif a condamnat, duminică, atacul chimic din Siria, care s-a soldat cu cel puţin 70 de morţi în rândul civililor, el spunând că nu există nimic care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor, informează News.ro.

Papa Francisc le-a spus celor prezenţi în Piaţa Sfântul Petru că vestea teribilă a venit din Siria, unde şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, dintre care multe femei şi copii, existând informaţii că ar fi fost folosite arme chimice.

“Să ne rugăm pentru toţi cei decedaţi, pentru răniţi, pentru familiile care suferă”, a afirmat Papa Francisc, la finalul slujbei oficiate duminică.

Papa Francisc: Nu există război bun sau război rău

El a mai spus că nu există nimic care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor: “Nu există război bun sau război rău. Nu există nimic, nimic, care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor şi a populaţiei neînarmate”.

SUA au denunţat, duminică, un posibil atac chimic al forţelor siriene în Ghouta de Est, unde raidurile regimului s-au soldat cu 70 de morţi în rândurile civililor, vineri şi sâmbătă.

“Aceste informaţii, dacă vor fi confirmate, sunt ceva îngrozitor şi necesită un răspuns imediat al comunităţii internaţionale”, a declarat Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Rusia neagă

Informaţiile au fost negate de Rusia. “Negăm ferm această informaţie. Noi suntem pregătiţi ca după eliberarea oraşului Douma să trimitem imediat specialişti ruşi în domeniul apărării nucleare, chimice şi biologice pentru a strânge date care vor confirma că aceste acuzaţii sunt fabricate”, a declarat generalul Iuri Evtuşenko, şeful Centrului rus de reconciliere a beligeranţilor în războiul din Siria.

Regimul sirian a fost acuzat de mai multe ori că a folosit arme chimice împotriva rebelilor, de la începutul conflictului din regiune.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă