9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternațional„Panterele Roz” au fost arestate la Lugano, în plină acțiune

„Panterele Roz” au fost arestate la Lugano, în plină acțiune

Jefuitorii din Lugano prinşi asupra faptului sunt toţi din fosta Iugoslavie şi poliţia elveţiană îi suspectează că fac parte din reţeaua internaţională Panterele Roz, specializată în furturile de bijuterii  şi ceasuri de lux.

Din acest motiv acţiunile lor au fost asemănate cu cele din filmul lui Peter Sellers, „The Pink Panther”, chiar dacă modul lor de operare este mult mai violent. Cei patru arestaţi sunt toţi slavi – un croat de 37 ani, un sârb de 41 ani, un bosniac de 18 ani și un copil, de 12 ani.

Poliţia elveţiană îi ţinea sub observaţie de câteva zile până a realizat care le era ţinta. Intervenţia a avut loc chiar în magazinul vizat. Doi dintre bandiţi au fost blocaţi, ceilalţi doi au încercat să scape cu o motocicletă,  dar au fost prinși.

Hoții din „Panterelor Roz”, temuți de poliţiile din întreaga lume, au devenit legendari prin modul lor de operare, adesea sofisticat, necesitând deghizări, dar și prin rapiditatea jafului, care durează doar câteva minute.

Nucleul original și-a început activitatea în anii ’90 și era  compus din membri ai grupării paramilitare sârbe „Tigrii lui Arkan”. Pe vremea aceea, afacerile lor se bazau pe comerțul ilicit cu benzină. După război, s-au axat pe furturi de obiecte de artă și bijuterii foarte scumpe.

Disciplinați, experţi în mânuirea armelor, dar fără să facă victime în timpul jafurilor, Panterele Roz au intrat în „elita” jefuitorilor, care are numai „spargeri de lux”.

Gradual, nucleul iniţial s-a extins prin recrutarea de noi adepţi, condiţia primirii lor fiind mereu originea slavă şi tehnica asaltului paramilitar, împărțindu-se în bande mici.

Printre oraşele unde au avut loc loviturile lor celebre se numără Londra, Paris (unde au furat bijuteriile vedetei Kim Kardashian, evaluate la peste 10 milioane dolari), Atena, Barcelona, Dubai (de unde au plecat cu 3,4 milioane dolari din Wafi Mall doar în câteva minute), Milano, Montreaux. În Elveţia, Panterele Roz au jefuit un magazin de bijuterii în ianuarie 2015.

Patru membri ai grupului au fost arestaţi patru zile mai târziu la Viena, având asupra lor o parte a prăzii în valoare de peste 500.000 euro.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă