12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPandemia de coronavirus, valori zilnice record la nivel mondial!

Pandemia de coronavirus, valori zilnice record la nivel mondial!

Statisticile au întregistrat sâmbătă cele mai mari creșteri ale numărului de cazuri în SUA, Brazilia, India și Africa de Sud, valorile depășind recordurile înregistrate de OMS cu doar o zi mai devreme. Numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus a depășit 14 milioane sâmbătă, cu peste 600.000 de decese înregistrate, conform documentelor făcute publice de către Universitatea Johns Hopkins din SUA. În Statele Unite se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de cazuri în special în statele americane din sud, care inițial s-au arătat reticente în a impune blocade socio – economice ori în a reglementa oblogativitatea purtării măștilor. Florida, Texas și Arizona au înregistrat creșteri deosebit de mari, Florida fiind în prezent chiar epicentrul epidemiei americane. Sâmbătă, statul a înregistrat peste 10.000 de noi infecții și încă 90 de decese, ceea ce a adus numărul total al îmbolnăvirilor la peste 337.000, iar cel al decesurilor la peste 5.000. În ultimele săptămâni, spitalele din întregul stat au avertizat, de asemenea, că unitățile lor medicale funcționează la limita capacității de preluare și tratare și, tocmai de aceea, nu mai pot accepta pacienți noi. În Brazilia cazurile continuă să crească în mod similar cu Africa de Sud, care a înregistrat un nou record național în weekend, având și cel mai mare număr de infecții confirmate pe continentul african. Nu în ultimul rând, India a înregistrat sâmbătă alte 34.884 infecții într-o perioadă de 24 de ore și alte 671 de decese legate de coronavirus, experții avertizând asupra faptului că țara ar mai putea fi la câteva luni distanță de apogeul pandemic, în condițiile în care spitalele din orașele cele mai afectate, inclusiv Mumbai și Bangalore, au fost copleșite de pacienți.

Milioane de iberici închiși în case de revirimentul pandemic din Spania!

Țările din vestul Europei, care au reușit să controleze și să reducă în mare parte răspândirea coronavirusului, încep acum să își redeschidă granițele, afacerile și viața social – economică. Nu însă și Spania, acolo unde coronavirusul face din nou ravagii.
Cu toate acestea, există creșteri semnificative ale numărului de cazuri în întreaga Spania, de exemplu – cel mai greu încercată fiind Catalonia.

Polițiștii spanioli, supraveghind un trafic aproape inexistent pe străzile din Catalonia

Regiunea a înregistrat din nou o creștere zilnică a cazurilor confirmate ce depășește valoarea a 1.000 de îmbolnăviri, aproximativ patru milioane de persoane din Barcelona, La Noguera și El Segrià primind dispoziție să rămână acasă, în izolare, pentru o perioadă de 15 zile. Printre măsurile impuse se numără interzicerea adunărilor publice, interdicția întrunirilor private care să reunească mai mult de 10 persoane, suspendarea vizitelor la centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice, închiderea sălilor de sport și a cluburilor de noapte. Spania a încheiat prima etapă a planului național de restricții sociale în urmă cu aproximativ patru săptămâni și spera să își poată restarta în prezent viața economia, în special prin revigorarea ofertelor sale turistice. În loc de acest deziderat, spaniolii s-au trezit acum în situația de a studia din nou varianta închiderii frontierelor cu vecinii lor europeni, ca răspuns la creșterea numărului de îmbolnăviri, în condițiile în care granițele abia fuseseră redeschise în urmă cu o lună. Întrebat dacă este posibilă închiderea frontierelor, noul premier Jean Castex a declarat: „Noi monitorizăm acest lucru îndeaproape, în special, pentru că este o problemă reală pe care trebuie să o discutăm și cu autoritățile spaniole.”

Îngrijorare și în România: fără paturi la Terapie Intensivă!

România cunoaște în prezent cea mai abruptă curbă de creștere a noilor cazuri de îmbolnăvire Covid din Europa de Este. Cu un nor ”record” național de aproape 900 de cazuri într-o singură zi, România este cel mai edificator exemplu al teoriei potrivit căreia relaxarea socială prematură poate oricând anula eforturile anterioare de asanare sau controlare a focarelor Covid. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, noua depășire istorică a recordului de îmbolnăviri Covid în România vine în momentul în care, în Capitală, secțiile de Terapie Intensivă de la ”Matei Balş”, ” Victor Babeş”, ”Marius Nasta” şi de la spitalul militar mobil au paturile ocupate, și nici spitalele suport din teritoriu nu se prezintă mai bine. Secretarul de stat Raed Arafat a avertizat asupra necesității unei schimbări la nivel de retorică publică într-un prezent în care situaţia ”începe să fie îngrijorătoare, chiar dacă unii spun că venim numai cu abordări pesimiste”.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă