Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Panama a devenit prima țară care a interzis pungile de plastic din America Centrală

Panama a devenit prima țară din American Centrală care, într-o încercare de a reduce poluarea de pe plaji, interzis a pungile de plastic de unică în magazine, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

22.07.2019 - 17:54

Acest stat cu doar 4 milioane de locuitori se alătură astfel unui număr de peste 60 de ţări - printre care Chile şi Columbia - care au interzis total sau parţial pungile de plastic de unică folosinţă sau au introdus taxe pentru a descuraja folosirea acestora.

Supermarketurile, farmaciile şi comercianţii cu amănuntul din Panama vor trebui să înceteze imediat să mai folosească pungile tradiţionale din polietilenă, în timp ce angro-urile vor avea timp până în 2020 să se conformeze acestei politici.

Autorităţile vor aplica amenzi pentru nerespectarea acestei interdicţii, însă vor exista şi excepţii, cum ar fi utilizarea pungilor de plastic din motive sanitare, spre exemplu în cazul alimentelor crude.

Comentarii

loading...