Palma de Mallorca, afectată de incendii grave. Peste 60 de locuințe au fost evacuate

Incendii devastatoare au izbucnit la începutul acestei săptămâni în regiunea turistică spaniolă Palma de Mallorca. Circa o sută de hectare de pădure au fost distruse, iar peste 60 de locuințe au fost evacuate de către autoritățile locale, informează mass media spaniole.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2017 - 13:57

Cauzele incendiului sunt deocamdată necunoscute. Flăcările s-au răspândit cu mare rapiditate din cauza vânturilor puternice generate de furtuna Bruno, care s-a abătut asupra Insulelor Baleare şi a unor regiuni ale Spaniei. Rafalele din Mallorca au înregistrat viteze de aproximativ 85 de kilometri pe oră.

Incendiul era în continuare activ joi dimineaţă, însă meteorologii prevăd o încetinire a mişcărilor de aer, uşurând astfel activitatea pompierilor locali.

Francina Armengol, directorul guvernului regional din Insulele Baleare, şi-a exprimat îngrijorarea pe Twitter şi a cerut rezidenţilor să dea dovadă de "maximă atenţie, bun simţ şi solidaritate cu echipele profesioniste care încearcă să stingă incendiul", informează AGERPRES.

Comentarii