Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pakistan: Spaţiul aerian redeshis după luni de restricţii

Pakistanul a anunţat că va redeschide total spaţiul aerian pentru traficul civil, astfel punând capăt restricţiilor instituite în urmă crizei diplomatice cu India de la sfârşitul lunii februarie, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

16.07.2019 - 18:24

'Spaţiul aerian a fost redeschis cu efect imediat oricărui tip de trafic civil', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile (CAA).

Restricţiile, care afectau mai ales zborurile venind din India în direcţia vest (Europa, Asia Centrală etc.) şi survolând Pakistanul, sunt de acum ridicate, a afirmat purtătorul de cuvânt, fără a indica motivele deciziei. Pakistanul anunţase la 27 februarie închiderea completă a spaţiului său aerian într-un context de tensiuni crescute între Islamabad şi New Delhi, care a adus cele două puteri nucleare în pragul unui război.

Creşterea tensiunilor a fost provocată de un atentat sinucigaş produs pe 14 februarie în Kashmirul indian şi revendicat de o grupare extremistă cu baza în Pakistan. Kashmir, regiune himalayană revendicată atât de India, cât şi de Pakistan după sfârşitul colonizării britanice în 1947, este divizat de facto între cele două puteri nucleare din Asia de Sud. India are desfăşuraţi 500.000 de militari în partea pe care o controlează, cu misiunea de a lupta împotriva grupărilor separatiste care reclamă independenţa Kashmirului sau alipirea acestuia la Pakistan.

Pakistanul şi-a redeschis parţial spaţiul aerian la începutul lui martie, dar a menţinut restricţiile pe un culoar larg de-al lungul frontierei indo-pakistaneze. Aceste limitări afectau de asemenea zborurile companiei naţionale Pakistan International Airlines (PIA), aflată deja într-o situaţie financiară precară. 

Comentarii

loading...