Pacea cu palestinienii, amenințată de colonizarea israeliană suplimentară

Activitatea suplimentară de colonizare israeliană nu contribuie la pacea cu palestinienii, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, citat miercuri de Xinhua.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2018 - 09:01

"Am fost foarte clari în legătură cu aceasta, că activitatea de colonizare suplimentară, activitatea de colonizare fără restricţii, nu avansează perspectivele de pace", a afirmat Heather Nauert într-un briefing de presă, rugată să comenteze această activitate.

Parlamentul israelian a adoptat recent o nouă lege ce permite o aplicare extinsă a legii educaţiei în instituţiile de învăţământ cu sediul în aşezările evreieşti din Cisiordania.

Luni, purtătorul de cuvânt prezidenţial palestinian Nabil Abu Rudeineh a avertizat că orice extindere a colonizării israeliene nu va duce decât la mai multă tensiune şi instabilitate şi va distruge orice efort internaţional pentru salvarea procesului de pace.

În aceeaşi zi, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că discută cu administraţia SUA o iniţiativă de a anexa aşezările israeliene din Cisiordania. Dar acest lucru a fost dezminţit de Casa Albă.

Discuţiile de pace dintre palestinieni şi israelieni sunt blocate din 2014 şi par mai dificile ca oricând după ce administraţia preşedintelui american Donald Trump a recunoscut anul trecut Ierusalimul drept capitala israeliană şi a decis să mute acolo ambasada SUA de la Tel Aviv, AGERPRES.

Comentarii

loading...
Loading...
loading...