16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalOSDO: Evacuarea jihadiştilor şi familiilor acestora din sudul Damascului s-a încheiat

OSDO: Evacuarea jihadiştilor şi familiilor acestora din sudul Damascului s-a încheiat

“Circa 1.600 de combatanţi ai SI şi civili au fost evacuaţi, duminică şi luni, la bordul a 32 de autobuze”, a anunţat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Ei au fost transferaţi “spre badia” (deşert), în estul Siriei, a adăugat el.

“Forţele siriene au reintrat în tabăra (de refugiaţi palestinieni) de la Yarmouk, unde desfăşoară operaţiuni de curăţare, după ce au eliberat cartierele Tadamoun, Qadam şi Hajar al-Aswad”, a mai precizat Rahman.

Operaţiunea de evacuare a debutat, potrivit OSDO, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la mai puţin de 24 de ore după un acord de încetare a focului încheiat între regimul de la Damasc şi SI, la finalul unei luni de lupte înverşunate.

Guvernul nu a confirmat acest acord de evacuare, însă o sursă militară citată de agenţia de presă Sana a anunţat luni că evacuări de femei şi copii au loc la sud de capitală şi că operaţiunile militare au fost reluate după un scurt armistiţiu.

Regimul sirian a lansat la 19 aprilie o vastă ofensivă împotriva SI la sud de Damasc, ofensivă care a curmat viaţa a peste 60 de civili, a mai mult de 250 de combatanţi pro-regim, precum şi a 233 de jihadişti, potrivit OSDO.

Prin recucerirea taberei de palestinieni de la Yarmouk şi a cartierelor adiacente, regimul lui Bashar al-Assad controlează întreaga capitală şi împrejurimile ei, pentru prima dată din 2012.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă