Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Organizația pentru Eiberarea Palestinei refuză negocierile cu SUA și impune condiții

Palestinienii au avertizat marţi că nu vor relua negocierile de pace cu Israelul până când SUA nu-şi vor anula decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează EFE.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2018 - 14:05

"Conducerea palestiniană nu va accepta nicio ofertă de negocieri dacă decizia SUA asupra Ierusalimului nu este anulată", a declarat secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Saeb Erekat, pentru postul de radio Vocea Palestinei, relatează Agerpres.

După ce, la 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat această decizie, palestinienii şi-au suspendat contactele cu americanii, considerând că aceştia s-au discreditat în calitatea lor de mediatori ai unui viitor proces de pace palestiniano-israelian. Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, şi-a anulat întâlnirea din decembrie cu vicepreşedintele american Mike Pence, care şi-a amânat în cele din urmă vizita oficială în Israel pentru 22 ianuarie, conform unui anunţ al Casei Albe.

După suspendarea contactelor, Donald Trump a condiţionat finanţarea palestinienilor de întoarcerea lor la masa negocierilor şi a ameninţat că va suspenda fondurile UNRWA, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni. Preşedintele american a sugerat că problema Ierusalimului, unul dintre obstacolele istorice în cadrul negocierilor, este în afara negocierilor, ceea ce ar facilita reluarea lor. Cu toate acestea, palestinienii se opun acestei strategii şi revendică sectorul estic al Ierusalimului - ocupat de Israel în 1967 şi anexat în 1980 în contradicţie cu dreptul internaţional - drept capitala viitorului lor stat.

Erekat a spus că actuala administraţie americană urmăreşte să impună prin dictat conducătorilor palestinieni adoptarea poziţiei israeliene de lichidare a cauzei palestiniene, 'prin dezmembrarea UNRWA, tăierea ajutoarelor, refugiaţi înfometaţi şi închiderea şcolilor'.

Comentarii

loading...