31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternațional”Orfani” - un thriller psihologic despre realitatea contemporană

”Orfani” – un thriller psihologic despre realitatea contemporană

Loialitatea faţă de familie, responsabilitatea morală faţă de comunitate, răspunderea în faţa legii, discriminarea şi violenţa în mediul urban sunt doar câteva dintre temele abordate de regizoarea Elena Morar în spectacolul ”Orfani”, de Dennis Kelly. 

Spectacolul va fi avea loc joi şi este prezentat de Teatrul ACT şi Asociaţia ProDrama. Din distribuţia thriller-ului fac parte Simona Cuciurianu, Ionuţ Grama şi Laurenţiu Bănescu. 

Povestea spectacolului îi întruchipează pe Helen (Simona Cuciurianu) şi Danny (Ionuţ Grama), care iau cina în apartamentul situat într-un cartier rău famat dintr-un oraş britanic. Dar seara le este dată peste cap de Liam (Laurenţiu Bănescu), fratele lui Helen, care apare brusc la uşă într-o ipostază surprinzătoare, însoţită de explicaţii pe măsură. Urmează o noapte de dezvăluiri şi decizii care destramă, încetul cu încetul, lumea liniştită a cuplului.

”Cât de departe suntem dispuşi să mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termină grija legitimă şi unde începe panica? Cu ce preţ supravieţuim violenţelor mici, cotidiene, şi cum putem închide ochii la ceea ce se întâmplă în jurul nostru?”, se arată în comunicatul de presă.

Autorul Dennis Kelly este unul dintre cei mai interesanţi dramaturgi contemporani din Marea Britanie, cunoscut pentru piesele sale „Love and Money“, „DNA“, „Orphans“, dar mai ales pentru scenariul sitcomului „Pulling“ (BBC) care a câştigat British Comedy Award în 2008.

 

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă