10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOrașul Rubijne din regiunea Lugansk a Ucrainei este în pragul unei catastofe...

Orașul Rubijne din regiunea Lugansk a Ucrainei este în pragul unei catastofe umanitare

Orașul Rubijne este „în pragul unei catastrofe umanitare”, în timp ce Rusia continuă bombardamentele, afirmă un oficial ucrainean.

Forțele rusești bombardează aproape fără întrerupere sediul umanitar din orașul ucrainean Rubijne din regiunea Lugansk, iar încercările de evacuare au fost din nou zădărnicite, potrivit unei postări pe Telegram a lui Serhiy Haidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk.

„Acum este aproape imposibil să ajungi acolo în viață. Este periculos să te afli în sediul umanitar chiar și pentru câteva minute. Nu este posibil să lucrezi acolo, să salvezi oameni și să distribui ajutoare. Din cauza bombardamentelor constante, locuitorii din Rubijne sunt în pragul unei catastrofe umanitare”, a declarat Haidai, conform spotmedia.ro.

El a precizat că ultima dată când vehiculele de evacuare au ajuns la Rubijne a fost în urmă cu o săptămână. Acestea au salvat oameni și au transportat mai multe tone de alimente.

În celelalte orașe din regiunea Lugansk, situația cu livrarea de ajutoare umanitare este sub control, a adăugat el.

În Mariupol situația este gravă cum, de altfel, și la Rubijne orașul este în pragul unei catastrofe umanitare

Zeci de femei s-au adunat în centrul Kievului miercuri (27 aprilie), scandând „Salvați Mariupol” și „Salvați Azovstal”, în timp ce soldații și civilii ucraineni rămân adăpostiți în uriașa fabrică de oțel Azovstal din orașul Mariupol, din sudul orașului.

Protestatarii, inclusiv soțiile luptătorilor Azov, aveau fețele acoperite cu vopsea roșie care imita sângele și țineau jucării moi și haine pentru copii acoperite cu vopsea roșie, simbolizând copiii blocați în interiorul uzinei, potrivit Reuters.

Sloganul scandat de femeile de la protest a fost „ Salvați Mariupol”, într-o adresare către elitele politice mondiale

Soțiile soldaților le-au cerut liderilor mondiali și în special lui Tayyip Erdogan din Turcia să negocieze un coridor umanitar pentru ca civilii și personalul militar să părăsească orașul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă