Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Oraşul bulgar Ruse va găzdui un summit informal Bulgaria-Austria-România

Oraşul bulgar Ruse va găzdui la 4 mai o reuniune informală a preşedinţilor din Bulgaria, Austria şi România, ţările care asigură succesiv, începând cu 1 ianuarie 2018, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, relatează marţi BTA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.04.2018 - 11:53

Summitul informal are loc la invitaţia preşedintelui bulgar Rumen Radev.

Cei trei preşedinţi vor dezbate subiecte de interes aflate pe agenda europeană, care sunt şi printre priorităţile actualei preşedinţii bulgare a Consiliului UE.

Reuniunea informală la nivel înalt de la Ruse este o expresie a dorinţei politice a celor trei state de a asigura consistenţa poziţiilor comune esenţiale pe agenda UE, precum perspectiva europeană a Balcanilor Occidentali, viitorul politicii de coeziune şi interconectarea reţelelor de transport şi energie în regiune, relevă sursa citată.

Ruse, oraş riveran Dunării, a fost ales ca gazdă a acestui summit întrucât unul dintre principalele subiecte de discuţie va fi dezvoltarea regiunii Dunării, ce are o mare semnificaţie pentru creşterea economică în UE

Comentarii

loading...