Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Opoziția și Damasc trebuie să cadă de acord asupra comitetului constituțional

Emisarul ONU pentru Siria, norvegianul Geir Pedersen, a sosit la Damasc, unde va avea întrevederi cu ministrul sirian de Externe, Wallid Mouallem în vederea formării unui comitet constituțional pentru relansarea procesului politic în această țară în război civil din 2011.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 09:23

Crearea acestui comitet, care trenează de luni de zile, s-a împiedicat multă vreme de divergențele dintre Damasc și ONU privind nominalizarea unei părți a membrilor săi. În urmă cu câteva zile, secretarul general al ONU, Antonio Guterres anunța un „acord” convenit între toate părțile implicate asupra componenței comitetului constituțional. Un anunț oficial al lui Pedersen ar putea interveni la reuniunea Consiliului de Securitate din 30 septembrie. Prevăzut de rezoluția 2254 a Cosiliului care apelează la încetarea focului și la o tranziție politică în Siria, acest comitet însărcinat cu redactarea unei noi Constituții va fi compus din 150 de persoane, din care 50 alese de regim, 50 de opoziție și 50 de ONU.

 

Comentarii

loading...