7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalOpoziţia faţă de Brexit aduce susţinerea pentru independenţa Ţării Galilor la un...

Opoziţia faţă de Brexit aduce susţinerea pentru independenţa Ţării Galilor la un nivel record

Sondajul realizat de YouGov asupra unui eşantion de peste 1.000 de persoane i-a întrebat pe respondenţi dacă ar dori ca Ţara Galilor să devină independentă dacă aceasta ar însemna că ea ar putea rămâne în UE după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar.

Circa 48% au răspuns că ar vota împotriva independenţei în aceste circumstanţe, iar 17% nu au putut oferi un răspuns, însă 24% au declarat că ar vota pentru independenţă dacă un referendum ar fi organizat în viitorul apropiat, indiferent de statutul Ţării Galilor în UE.

“Acestea sunt cifre senzaţionale care aduc ambiţiile partidului Plaid Cymru privind asigurarea independenţei Ţării Galilor la cel mai mare nivel din istorie”, a declarat Adam Price, liderul partidului naţionalist galez Plaid Cymru.

Partidul a interpretat aceste rezultate la modul în care, excluzându-i pe cei care nu au putut oferi un răspuns exact, circa 41% ar susţine independenţa post-Brexit a Ţării Galilor.

“Independenţa se transformă dintr-o idee marginală în una în masă. În condiţiile în care (premierul britanic) Boris Johnson ne duce tot mai aproape de Brexit, tot mai mulţi oameni cer o deschidere spre exterior a Ţării Galilor liberă de atitudinea sfidătoare a Westminsterului”, a declarat Price.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă