Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Opoziția din Rusia reacționează la modificările constituționale inițiate de Putin

Opoziţia rusă, luată pe nepregătite, nu ştie pe care picior să danseze - stupoare, disperare - în reacţia faţă de remanierea-fulger a sistemului politic rus întreprinsă de către Vladimir Putin, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2020 - 17:17

Preşedintele rus a scos în mod brutal clasa politică din toropeala vacanţei de iarnă, propunând la 15 ianuarie o reaşezare a Constituţiei ruse şi provocând apoi demisia nepopularului premier Dmitri Medvedev şi a Guvernului acestuia.

 

Cinci zile mai târziu el şi-a trimis amendamentele Parlamentului.

Unanim ostili reformei, opozanţii întârzie, cu toate acestea, să risposteze acestei operaţiuni-fulger, pe care nu ştiu cum s-o interpreteze.

”Nimeni nu înţelege ce se întâmplă. Nimic nu este clar. Absolut nimic”, notează pe blog principalul opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi. ”Viaţa ne va clarifica strategiile într-un viitor apropiat”, mărturiseşte el.

Singurul lucru de care este sigur este că ”Putin vrea să fie conducătorul pe viaţă al ţării”. Omul de afaceri Mihail Hodorkovski, un opozant în exil, denunţă măsuri care vor permite ”păstrarea vieţii unui sistem care va garanta inamovabilitatea gangului lui Putin”.

Citește totul despre:

Comentarii