Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Unități militare motorizate în Libia

Opiniile experților privind Orientul Mijlociu și întâlnirea miniștrilor de Externe la Bruxelles

Ellie Geranmayeh: Europa nu își poate permite să absoarbă costurile unui conflict extins în Orientul Mijlociu. Miniștrii de Externe UE trebuie să urmeze urgent o abordare proactivă și unită asupra acestei probleme, care să evite cel mai rău scenariu și să protejeze interesele UE.

Share

Rl online 0 comentarii

12.01.2020 - 16:51

”Această abordare trebuie să includă: o mobilizare diplomatică de nivel înalt pentru a media între Washington și Teheran; menținerea unui anumit nivel al prezenței militare în Irak, focusată pe prevenirea avansării ISIS; eforturi diplomatice continue care să prezerve Planul Comun Cuprinzător de Acțiune (JCPOA, tratatul nuclear cu Iranul); ajutorarea economică a poporului iranian; protejarea propriilor cetățeni (europeni) și țărilor fragile din Orientul Mijlociu prinse în foc încrucișat în conflictul dintre SUA și Iran”.

Tarek Megerisi: ”Până acum, Europa a fost incapabilă să aibă o poziție fermă sau unită în Libia, și ca rezultat este marginalizată și izolată. Dacă Europa vrea să re-obțină relevanță în Libia și să își reia abilitatea de a influența evoluții pe o anumită chestiune de o importanță securitară și strategică vitală, atunci trebuie să se plaseze puternic în direcția dez-escaladării. 

Miniștrii de Externe trebuie, prin urmare, să urmărească să a) construiască o coaliție de state cu viziune comună care să implementeze o politică concentrată pe stabilitate care să implice presarea capitalelor regionale pentru un angajament după Principiile (Procesului n.r.) de la Berlin, b) să exploreze mecanismele de răspundere pentru stimularea actorilor înspre o dez-escaladare în Libia și c) încurajarea SUA să adopte o poziție clară de sprijnire a acestor eforturi”.  

Ellie Geranmayeh este Directorul Adjunct al think-tankului Consiliul European pentru Relații Externe, expert pe Iran.

Tarek Megerisi este membru al aceleiași instituții și expert asupra spațiului Libian.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...