Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Opera din New York îl omagiază pe marele Franco Zeffirelli. Poza - cu Angela Gheorghiu

Opera Metropolitană din New York (MET) l-a omagiat sâmbătă pe Franco Zeffirelli publicând pe o reţea socială imaginea în care faimosul regizor apare alături de soprana Angela Gheorghiu.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.06.2019 - 15:00

”Met marchează pierderea regizoului Franco Zeffirelli, unul dintre marii vizionari din istoria companiei noastre. De la Falstaff, în 1964, la La Traviata, în 1998, el a creat 11 producţii Met, iar montarea sa clasică pentru La Boheme, care a avut premiera în 1981, spectacolul cu cele mai multe reprezentaţii din istoria companiei.

Ne prezentăm condoleanţele familiei şi prietenilor săi” au scris cei de la Opera Metropolitană din New York, în textul care însoţea imaginea realizată de Marty Sohl, în 2008, într-o pauză a spectacolului ”La Boheme”, când regizorul italian este surprins pe scenă alături de Angela Gheorghiu, înconjuraţi de Rosalind Elias, Paul Plishka, Justino Diaz şi Peter Gelb.

Regizorul Franco Zeffirelli a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, la domiciliul său de pe Appia Antica, din Roma, anunţă presa italiană. 

În ultimele momente, petrecute la capătul unei suferinţe care i-a marcat ultimele luni de viaţă, alături de regizor s-au aflat fii săi adoptivi, Pippo şi Luciano, un medic şi preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvântarea. Trupul său va fi depus la Capitoliu, în Roma, anunţă Il Messaggero. Regizorul urmează să fie îngropat în cimitirul Porte Sante din Florenţa, oraşul său natal.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, a fost un regizor italian şi producător de film şi televiziune. Zeffirelli este şi un apreciat regizor de operă şi a fost membru al Senatului italian în perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia.

Franco Zeffirelli a debutat ca asistent al regizorului Luchino Visconti şi a devenit cunoscut în 1968, graţie lungmetrajului "Romeo şi Julieta", care a primit patru nominalizări la premiile Oscar, însă mai ales graţie lungmetrajului din 1967 "Îmblânzirea scorpiei" - cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton în rolurile principale.

Totodată, miniseria de televiziune "Iisus din Nazareth", cu actorul Robert Powell în rolul principal, a devenit celebră în lumea întreagă şi este difuzată în continuare de posturi TV din multe ţări în perioada sărbătorii pascale.

Franco Zeffirelli a fost, totodată, primul cetăţean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler în 2004.

Comentarii

loading...