Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

OPEC şi aliaţii au convenit relaxarea reducerilor de producţie

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, au convenit miercuri să relaxeze măsurile de reducere a producţiei de petrol, începând cu luna august.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.07.2020 - 10:50

Aceasta în condiţiile în care economia globală începe să îşi revină uşor după pandemia de coronavirus, dar au avertizat că un al doilea val al epidemiei poate complica echilibrarea pieţei, transmite Reuters, via News.ro.
 
Preţurile petrolului au crescut cu 2%, susţinute de scăderea puternică a stocurilor de ţiţei din Statele Unite, dar creşterile au fost limitate de anunţul OPEC.

Preţul petrolului Brent a închis în urcare cu 2,1%, la 43,79 dolari pe baril, iar cotaţia petrolului american WTI a avansat cu 2,3%, la 41,2 dolari pe baril.

OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au redus producţia de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, începând din luna mai, respectiv cu 10% din livrările globale, după ce epidemia de coronavirus a distrus o treime din cererea globală.

Începând din august, reducerile vor fi atenuate la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi, până în decembrie.

Ministrul saudit al Energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, a subliniat că reducerile efective vor fi mai mari pentru că statele care au produs peste nivelul stabilit în perioada mai-iunie vor face reduceri suplimentare în august şi spetembrie, pentru a compensa, aşa că reducerile totale vor fi de fapt de circa 8,1-8,3 milioane de barili pe zi.

Preţurile petrolului şi-au revenit la aproape 43 de dolari pe baril, de la un minim al ultimilor 21 de ani, de sub 16 dolari pe baril, atins în aprilie.

Comentarii

loading...