ONU: Vremea extremă continuă și în 2018

Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) arată că ultimii trei ani au fost cei mai călduroşi din istoria înregistrărilor meteorologice, iar evenimentele meteo extreme continuă și în 2018.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2018 - 10:30

Astfel, 2017 a fost cel mai costisitor an înregistrat până în prezent din cauza fenomenelor extreme şi a evenimentelor climatice, din cauza uraganelor din Oceanul Atlantic şi a inundaţiilor musonice din India, a notat în raportul său anual asupra climei la nivel global Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), un organism specializat al ONU, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Studiul a confirmat constatările provizorii potrivit cărora 2016 a fost cel mai călduros an din istoria înregistrărilor meteorologice începute în secolul al XIX-lea, iar 2017 şi 2015 se situează la mică distanţă în cadrul tendinţei de încălzire pe care OMM o pune pe seama emisiilor de gaze cu efect de seră.

Concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă a depăşit 400 de părţi per milion (ppm), cu mult peste variaţiile naturale din ultimii 800.000 de ani, ceea ce susţine descoperirile ştiinţifice că omenirea este cauza pentru aceste fenomene.

Grupul german de reasigurări Munich Re a estimat pierderi totale record, în valoare de 320 de miliarde de dolari, din cauza efectelor evenimentelor asociate cu fenomenele meteorologice produse în 2017.

Comentarii