23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalONU: Siria va primi 4,4 miliarde de dolari ajutor pentru 2018

ONU: Siria va primi 4,4 miliarde de dolari ajutor pentru 2018

“Bănuiala mea este că, până la sfârşitul zilei, vom avea angajamente pentru anul 2018 în valoare de 4,4 miliarde de dolari”, a declarat Mark Lowcock la conferinţa donatorilor găzduită de Uniunea Europeană şi ONU, informează Agrepres.

El a mulţumit în special Uniunii Europene, Germaniei şi Marii Britanii pentru ‘sumele foarte mari’ promise.

“Este un început bun, chiar dacă ne-am fi dorit mai mult”, a spus Lowcock, menţionând că Statele Unite, unul dintre cei mai mari contribuabili, nu au precizat încă valoarea angajamentului lor.

Organizatorii conferinţei sperau să strângă în total 9 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro) pentru anul 2018. ONU a calculat nevoile pentru ajutorul umanitar în Siria la 3,5 miliarde de dolari (2,8 miliarde euro) şi la 5,6 miliarde de dolari (4,5 miliarde de euro) pentru sprijinirea refugiaţilor din ţările vecine.

“Sumele promise (miercuri) sunt departe de a fi neglijabile. (…) Vom avea promisiuni suplimentare până la sfârşitul anului”, a declarat oficialul ONU.

Se aşteaptă de asemenea un acord din partea statelor membre UE cu privire la ajutorul financiar pentru refugiaţii din Turcia, care se ridică la 3 miliarde de euro pe o perioadă de doi ani.

Unii donatori, precum Germania şi Franţa, au făcut angajamente pentru mai mulţi ani. ‘Promisiunile pentru anul 2019 şi cei următori ajung la 3,4 miliarde de dolari’, a mai spus Mark Lowcock.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă