Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU se teme pentru integritatea fizică a fondatorului WikiLeaks

Raportorul special al ONU pentru tortură şi alte tratamente crude, inumane sau degradante, Nils Melzer, avertizează că Julian Assange nu poate beneficia de un proces echitabil în SUA, ţară care a cerut extrădarea fondatorului WikiLeaks pentru acte de piraterie informatică.

Share

Rl online 0 comentarii

12.04.2019 - 18:22

 

Nils Melzer a estimat că Ecuadorul nu a respectat ''drepturile procedurale'' ale lui Assange în timpul expulzării sale, joi, din ambasada ecuadoriană la Londra. ''Avem mari îngrijorări, în interiorul comunităţii apărătorilor drepturilor omului, cu privire la drepturile fundamentale ale domnului Assange. Suntem foarte îngrijoraţi de maniera în care aceste drepturi vor fi respectate dacă domnul Assange va fi în final extrădat în SUA'', a explicat Melzer într-un interviu pentru AFP, potrivit Agerpres.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de poliţia britanică joi, după ce agenţii au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012. El a fost găsit vinovat de un tribunal londonez de încălcarea condiţiilor eliberării pe cauţiune, în cazul unui mandat emis în anul 2010 pentru acuzaţii de abuz sexual în Suedia.

Julian Assange a pledat nevinovat la acuzaţia de nerespectare a condiţiilor eliberării pe cauţiune. În afara mandatului de arestare britanic, Julian Assange face obiectul unei cereri de extrădare în SUA pentru ''piraterie informatică''. Assange a refuzat joi această extrădare. Solicitarea autorităţilor americane va fi examinată în cursul unei şedinţe pe 2 mai. Cetăţean australian, Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului de la Londra în 2012 după ce a încălcat condiţiile de cauţiune în legătură cu acuzaţiile de abuz sexual făcute la adresa sa în Suedia. Raportorii speciali ai ONU sunt mandataţi de Consiliul pentru drepturile omului al ONU, dar ei nu vorbesc în numele acestei organizaţii, deşi primesc un ajutor logistic din partea Naţiunilor Unite.

Comentarii

loading...