Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

ONU: Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte are nevoie de o "examinare psihiatrică"

Insultele aduse de preşedintele filipinez Rodrigo Duterte la adresa raportorilor Naţiunilor Unite sugerează că el are nevoie de o examinare psihiatrică, a estimat vineri, la Geneva, Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Zeid Ra'ad Al-Hussein, transmit Reuters şi AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2018 - 12:14

''Aceste atacuri nu pot rămâne fără răspuns, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului trebuie să ia măsuri. Trebuie să credem că preşedintele Filipinelor are nevoie de a se supune unei examinări psihiatrice. Acest tip de comentarii este inacceptabil'', a declarat Zeid Ra'ad Al-Hussein într-o conferinţă de presă desfăşurată la Geneva.

Raportorul special al ONU privind decesele extrajudiciare, Agnes Callamard, a devenit ţinta criticilor preşedintelui filipinez.

Într-o întâlnire cu reprezentanţi filipinezi ai Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al-Hussein a citat articole din presa filipineză, apărute în noiembrie, în care Duterte ameninţa, folosind expresii jignitoare, să o pălmuiască pe Agnes Callamard.

Cel puţin 3.987 de persoane au fost ucise în operaţiuni ale poliţiei filipineze împotriva unor suspecţi de consum şi trafic de droguri între iulie 2016 şi ianuarie 2018, conform datelor oficiale.

Totuşi, organizaţia Human Rights Watch susţine că estimările organizaţiilor locale de apărare a drepturilor omului şi ale Bisericii arată că până la 13.000 de oameni ar fi fost ucişi, bilanţ care include şi persoanele ce ar fi fost omorâte de ucigaşi plătiţi sau de membri ai unor grupări paramilitare.

În urmă cu câteva săptămâni, Washingtonul a declarat că preşedintele filipinez Rodrigo Duterte constituie o ameninţare pentru democraţie şi drepturile omului. Un raport publicat de serviciile de informaţii americane la 13 februarie arăta că şeful statului filipinez 'va continua să ducă originala sa campanie contra drogurilor, corupţiei şi infracţionalităţii'.

Comentarii

loading...