Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU: Noiembrie, luna cu cele mai puţine decese în rândul civililor irakieni

Luna noiembrie a fost luna în care s-au înregistrat cele mai puţine decese în rândul populaţiei civile din Irak în ultimii şase ani, a anunţat ONU duminică într-un comunicat, citat de France Presse.

Share

Rl online 0 comentarii

03.12.2018 - 09:23

Misiunea de asistenţă a Naţiunilor Unite în Irak (Unami) a anunţat că 41 de civili au fost ucişi şi 73 răniţi în "acte teroriste, violenţe şi conflict armat" în Irak în luna noiembrie 2018.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat la Bagdad (23 de morţi), apoi în provinciile Ninive (8 morţi) şi Al-Anbar (4 morţi).

Acesta este recordul cel mai puţin sângeros după noiembrie 2012.

"Nu este vorba doar de cifre, ci de fiinţe umane şi familii. Dar aceste cifre, deşi triste, reflectă o tendinţă descendentă a nivelului de violenţe, pe măsură ce ţara îşi revine din războiul împotriva terorismului şi face progrese către un viitor stabil şi înfloritor", a declarat Jan Kubis, reprezentantul special al Naţiunilor Unite în Irak.

Autorităţile irakiene au proclamat în decembrie 2017 că au învins organizaţia Stat Islamic (SI), izgonind-o din toate centrele urbane din Irak.

Cu toate acestea, gruparea ultraradicală dispune în continuare de celule clandestine, în special în zonele montane sau de deşert şi de-a lungul graniţei cu Siria, la vest de Mosul. Ea a revendicat mai multe atentate letale în Irak.

Comentarii

loading...