Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU îl acuză pe Trump că pune în pericol sănătatea publică prin permiterea poluării exagerate

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a acuzat joi administraţia preşedintelui american Donald Trump că pune în pericol sănătatea publică şi drepturile copiilor prin politicile sale în materie de mediu şi migraţie, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

27.02.2020 - 16:01

Bachelet a criticat într-un discurs rostit în cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului o serie de măsuri luate de Washington care diminuează protecţia mediului, în demersurile sale de liberalizare economică, mai consemnează Agerpres.

"În milioane de kilometri de cursuri de apă ar putea fi deversate direct substanţe poluante netratate, punând în pericol ecosistemele, apa potabilă şi sănătatea umană. Scăderea standardelor pentru emisiile produse de vehicule şi a reglementărilor pentru industria petrolieră şi a gazelor ar putea de asemenea afecta drepturile omului", a spus responsabila ONU.

Reuters aminteşte că administraţia Trump a revocat unele măsuri de protecţie a terenurilor publice, inclusiv în zone declarate monumente naţionale ca Bears Ears din statul Utah şi arii naturale protejate ca Arctic National Wildlife Refuge din Alaska, ceea ce ar putea permite în final companiilor miniere să foreze în aceste zone.

Michelle Bachelet şi-a exprimat totodată preocuparea faţă de politicile SUA cu privire la migranţi, care, a apreciat ea, pun sub semnul întrebării drepturile omului.

"Reducerea numărului de persoane care încearcă să intre în Statele Unite nu trebuie făcută cu ignorarea protecţiilor (internaţionale) pentru solicitanţii de azil şi migranţi. Situaţia copiilor ţinuţi în detenţie este deosebit de îngrijorătoare", a spus ea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...