15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalONU îl acuză pe Trump că pune în pericol sănătatea publică prin...

ONU îl acuză pe Trump că pune în pericol sănătatea publică prin permiterea poluării exagerate

Bachelet a criticat într-un discurs rostit în cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului o serie de măsuri luate de Washington care diminuează protecţia mediului, în demersurile sale de liberalizare economică, mai consemnează Agerpres.

“În milioane de kilometri de cursuri de apă ar putea fi deversate direct substanţe poluante netratate, punând în pericol ecosistemele, apa potabilă şi sănătatea umană. Scăderea standardelor pentru emisiile produse de vehicule şi a reglementărilor pentru industria petrolieră şi a gazelor ar putea de asemenea afecta drepturile omului”, a spus responsabila ONU.

Reuters aminteşte că administraţia Trump a revocat unele măsuri de protecţie a terenurilor publice, inclusiv în zone declarate monumente naţionale ca Bears Ears din statul Utah şi arii naturale protejate ca Arctic National Wildlife Refuge din Alaska, ceea ce ar putea permite în final companiilor miniere să foreze în aceste zone.

Michelle Bachelet şi-a exprimat totodată preocuparea faţă de politicile SUA cu privire la migranţi, care, a apreciat ea, pun sub semnul întrebării drepturile omului.

“Reducerea numărului de persoane care încearcă să intre în Statele Unite nu trebuie făcută cu ignorarea protecţiilor (internaţionale) pentru solicitanţii de azil şi migranţi. Situaţia copiilor ţinuţi în detenţie este deosebit de îngrijorătoare”, a spus ea.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă