Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

ONU: Franţa trebuie să facă 'mai mult' pentru migranţii de lângă Calais

Play Trei raportori ai ONU pentru drepturile omului şi-au exprimat miercuri îngrijorarea în legătură cu 'situaţia inumană' a migranţilor din nordul Franţei şi au cerut Parisului 'să facă mai mult' pentru a le furniza apă şi adăpost de urgenţă, informează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2018 - 12:59

'Migranţii şi solicitanţii de azil aflaţi de-a lungul coastei de nord a Franţei şi cei care nu pot fi găzduiţi în gimnaziul din Grande-Synthe trăiesc o situaţie inumană', a estimat într-un comunicat Leo Heller, raportor special al ONU pentru drepturi la apă potabilă şi salubrizare.

'Ei locuiesc în corturi, fără toalete, şi se spală în apele poluate ale unui râu sau lac', a subliniat el, estimând că 'eforturi au fost depuse', însă 'acestea nu sunt suficiente'.

'Suntem îngrijoraţi de politicile privind migraţia tot mai retrograde şi de condiţiile insalubre în care trăiesc migranţii', a declarat la rândul său raportorul special al ONU pentru drepturile omului în cazul migranţilor, Felipe Gonzalez Morales, citat în comunicat.

'Migranţii, independent de statutul lor, au drepturi umane, fără nicio discriminare (...). Privându-i de drepturile lor (...), Franţa îşi încalcă obligaţiile internaţionale în materie de drepturi ale omului', a estimat el.

Heller şi Gonzales Morales, cărora li s-a asociat şi Michel Forst, raportor special al ONU asupra situaţiei apărătorilor drepturilor omului, au lansat de asemenea 'un apel la acţiune pentru stoparea hărţuirii şi intimidării de voluntari şi membri ai ONG-urilor ce furnizează ajutor umanitar migranţilor'.

'Ei îndeamnă Franţa să-şi onoreze obligaţiile şi să promoveze activitatea esenţială a apărătorilor de drepturi ale omului', conchide comunicatul.

Potrivit estimărilor citate de experţi, circa '900 de migranţi şi solicitanţi de azil care se află azi la Calais, 350 în Grande-Synthe şi un număr necunoscut în alte regiuni de pe coasta de nord a Franţei trăiesc fără acces la adăposturi de urgenţă şi fără acces regulat la apă potabilă'.

Comentarii

loading...