ONU cere o anchetă independentă privind atacul aerian din Libia

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, cere ''o anchetă independentă " cu privire la raidul aerian de marţi seara din Libia care a dus la moartea a 44 de migranţi, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

04.07.2019 - 19:48

Acesta a subliniat că cei din spatele atacului "trebuie aduşi în faţa justiţiei", menţionând că "Naţiunile Unite au furnizat părţilor în conflict locația exactă a centrului de detenţie"mpentru a evita ca acesta să fie luat drept ţintă.

Evenimentul "subliniază urgenţa de a le furniza adăposturi sigure tuturor refugiaţilor şi migranţilor până când cererile de azil ale acestora sunt acceptate sau până când aceştia sunt repatriaţi în siguranţă" în ţările de origine, a mai spus purtătorul de cuvânt ONU.

Potrivit Misiunii ONU din Libia, bilanţul atacului de marţi seara de la Tajoura, în estul capitalei Tripoli, este de cel puţin 44 de migranţi ucişi şi peste 130 răniţi. Atacul nu a fost revendicat, însă guvernul de uniune naţională (GNA) a denunţat atacul într-un comunicat ca o "crimă odioasă", acuzând forţele rivale ale liderului autoritar, mareşalul Khalifa Haftar că a fost vorba de un atac premeditat.

Forţele pro-Haftar au lansat la începutul lunii aprilie o ofensivă pentru cucerirea orașului Tripoli, unde se află sediul GNA al premierului Fayez al-Sarraj.

Citește totul despre:

#onu #libia #lazi

Comentarii