Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU anunţă un armistiţiu în regiunea Tripoli

Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a anunţat marţi încheierea unui armistiţiu între grupurile armate care luptă în apropierea de Tripoli, informează AFP. Ciocnirile din jurul capitalei libiene s-au soldat începând din 27 august cu cel puţin 50 de morţi.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2018 - 22:41

Acordul de încetare a focului semnat sub coordonarea trimisului special al ONU, Ghassan Salame, are ca obiectiv protejarea civililor şi protecţia bunurilor publice şi private, arată UNSMIL, care precizează că înţelegerea prevede şi redeschiderea singurului aeroport funcţional din Tripoli, închis din 31 august.

La negocieri, unde presa nu a fost primită, au participat ofiţeri şi lideri ai diferitelor grupări armate prezente în Tripoli şi în împrejurimi, precum şi ministrul de interne şi alţi oficiali ai guvernului de uniune naţională, recunoscut de comunitatea internaţională.

Săptămâna trecută, un armistiţiu anunţat de oficiali din oraşele din vestul Libiei a fost respectat doar câteva ore.

Comentarii

loading...