Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU a cerut oprirea imediată a ostilităților din Siria

Reprezentanţii Naţiunilor Unite în Siria au cerut ieri încetarea imediată a ostilităţilor pentru cel puţin o lună, pentru a permite accesul ajutoarelor şi evacuarea celor bolnavi şi răniţi.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 06.02.2018 - 23:10

Rusia și regimul Assad au executat atacuri extrem de brutale în regiunea Idlib, nordul Siriei, și în Ghouta de Est, pentru a prelua controlul.

Regimul Assad a folosit din nou clor în atacurile asupra Idlibului, „zonă de detensionare“ a conflictului, ce, conform înțelegerii dintre Turcia, Iran și Rusia ar trebui să intre sub monitorizarea Ankarei. Însă Turcia a pornit o ofensivă în Afrin, împotriva milițiilor kurde.

Coordonatorul ONU pentru operaţiuni umanitare din Siria a calificat situaţia din această ţară drept „extremă“.

„Echipa umanitară a Naţiunilor Unite din Siria avertizează asupra consecinţelor severe ale gravei crize umanitare din unele zone ale ţării“, se subliniază în declaraţie.

ONU denunță dificultatea accesului în zonele asediate, inclusiv faptul că localităţile încercuite de forţele regimului Assad nu pot primi ajutoare umanitare fără autorizarea puterii de la Damasc, care a cauzat criza și nu are niciun interes să acorde ajutor. Un plan care prevede distribuirea de ajutoare de două ori pe lună în regiuni aflate sub asediu este paralizat, notează ONU.

„Dacă s-ar crea acces, ar putea fi trimise trei convoaie săptămânal, ceea ce ar însemna că în două luni 700.000 de oameni din aceste zone ar putea beneficia de ajutor“, se precizează în comunicat.

Numai în Ghouta de Est, asediată din 2013 de forţele regimului, circa 400.000 de oameni sunt privaţi zilnic de hrană şi medicamente

Comentarii

loading...