15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalOMS, discuție cu cercetători chinezi, despre originile COVID-19

OMS, discuție cu cercetători chinezi, despre originile COVID-19

Anunțul a fost dat de un purtător de cuvânt al OMS, citat de Reuters.

Discuţiile au inclus informaţii noi cu privire la rezultatele unor studii desfăşurate pe animale. Autorităţile chineze au luat decizia de a închide o piaţă de animale din Wuhan la începutul epidemiei, la o zi după ce s-a constatat că unii dintre pacienţi erau comercianţi din acea piaţă.

OMS susţine că acest virus provine, cel mai probabil, de la lilieci şi că este posibil să fi trecut printr-o gazdă intermediară, un alt animal, înainte de a ajunge la oameni, scrie Agerpres.

Rezultatele investigaţiei desfăşurate de OMS sunt aşteptate cu nerăbdare de oamenii de ştiinţă şi de guvernele lumii.

“Echipa a avut discuţii extinse cu omologi chinezi şi a primit noi informaţii despre studii epidemiologice, biologice şi despre analize genetice şi cercetări asupra animalelor” a declarat pentru reporteri purtătorul de cuvânt OMS, Christian Lindmeier, adăugând că unele discuţii cu virusologii din Wuhan au fost înregistrate video.

Misiunea OMS din China, formată din doi specialişti în sănătatea animalelor şi în epidemiologie, a primit sarcina de a pregăti terenul pentru o echipă mai mare de experţi internaţionali şi chinezi care vor încerca să determine modul în care virusul care provoacă COVID-19 a trecut de la animale la oameni.

Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat luni un oficial cu rang înalt din structura OMS, Mike Ryan, care a anunţat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni.

“Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la Geneva.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat la sfârşitul lunii iunie că o mică echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu.

A fost nevoie de o lună până când experţii OMS şi omologii lor chinezi au trasat liniile directoare ale acestui plan de lucru.

Vineri, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă