30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalOMS avertizează țările care încep să iasă din izolare: „Este necesară o...

OMS avertizează țările care încep să iasă din izolare: „Este necesară o vigilenţă extremă”

“În prezent, vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din aceste regimuri de izolare”, a declarat doctorul Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS, în cursul unei conferinţe de presă, adăugând însă că “este necesară o vigilenţă extremă”.

Spre exemplu, Germania a semnalat anterior o accelerare a noilor infecţii cu noul coronavirus după ce făcuse primii paşi pentru relaxarea regimului de izolare. Coreea de Sud, o altă ţară care reuşise să limiteze infecţiile virale, a înregistrat noi focare de SARS-CoV-2 în cluburile de noapte.

Guvernele din lumea întreagă se confruntă cu întrebarea de a şti cum să-şi redeschidă economiile, încetinind în continuare propagarea epidemiei de COVID-19, maladie pulmonară cauzată de noul coronavirus.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că ridicarea restricţiilor este “complexă şi dificilă” şi că ridicarea “lentă şi stabilă” este cheia.

Tedros a spus că Germania, Coreea de Sud şi China au sisteme pentru a răspunde oricărei recrudescenţe a numărului de infecţii.

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă