13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalOMS avertizează că relaxarea măsurilor nu înseamnă finalul pandemiei

OMS avertizează că relaxarea măsurilor nu înseamnă finalul pandemiei

În conferinţa de presă susţinută luni, Tedros a spus că relaxarea restricţiilor nu reprezintă finalul niciunei epidemii şi că va fi nevoie de „efoturi susţinute” din partea guvernelor şi oamenilor.

Măsurile de izolare pot ajuta o ţară să reducă presiunea epidemiei, dar nu o pot opri, a spus el. Guvernele trebuie să se asigure că pot „detecta, testa, izola şi îngriji fiecare caz şi că poate să îi urmărească pe toţi cei care au avut contact cu un bolnav”.

Tedros a adăugat că peste 600 de spitale din lume pot fi gata să înscrie pacienţi în teste clinice ale OMS pentru medicamente şi că organizaţia va trimite ţărilor 180 de milioane de măşti chirurgicale luna aceasta şi luna viitoare.

El a subliniat că organizaţia pe care o conduce pune la dispoziţie toate datele pe care le are şi că fiecare viaţă este importantă.

„Suntem deschişi şi nu ascundem nimic… Vrem ca toate ţările să primească acelaşi mesaj imediat, pentru că asta le ajută să se pregătească bine şi să se pregătească repede… Nu doar SUA, ci toate ţările primesc informaţia imediat”, a sus Tedros.

El a adăugat că „oricine moare este tatăl sau bunica cuiva”. „Este viaţă şi din acest motiv preferăm să vedem indivizii, figurile şi oamenii. Nu sunt numere sau rate, sunt oameni. Din acest motiv nu avem secrete şi de îndată ce avem informaţii le transmitem. Vrem să salvăm vieţi, chiar dacă este vorba despre o singură viaţă”. 

Şeful OMS şi-a început conferinţa mulţumind artiştilor care, în weekend, au susţinut evenimentul organizat împreună cu Global Citizen, „One World: Together at Home”, care a generat donaţii de aproximativ 128 de milioane de dolari. Suma va fi alocată în sprijinul lucrătorilor sanitari din prima linie în lupta împotriva Covid-19.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă