27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalOMS avertizează asupra riscurilor biologice din Sudan. Un laborator cu virusuri de...

OMS avertizează asupra riscurilor biologice din Sudan. Un laborator cu virusuri de rujeolă și holeră a căzut în mâinile combatanților

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează privind riscurile biologice foarte ridicate din Sudan, după ce un laborator naţional de sănătate a fost ocupat de către una dintre forţele beligerante.

Acest „laborator de sănătate publică este ocupat de către una dintre forţele beligerante şi prezintă un risc biologic foarte ridicat”, a susţinut reprezentantul OMS pentru Sudan, dr. Nima Saeed Abid, prin videoconferinţă, în cadrul unui briefing de presă organizat la Geneva.

Conform reprezentantului OMS, în acest laborator pot exista eşantioane ale unor agenţi patogeni ai rujeolei, holerei şi poliomielitei.

Reprezentantul OMS a adăugat că personalul medical a fost dat afară din laborator, iar în prezent nu mai are nimeni grijă de mostrele folosite pentru dezvoltarea vaccinurilor.

Un număr de nouă cetățeni români din Sudan au fost evacuați, în cursul nopții de duminică spre luni, 23 spre 24 aprilie 2023.

Circa o mie de cetățeni străini au fost evacuați din Sudan, în ultimele zile, a anunțat Comisia Europeană. Aceste măsuri au fost luate după ce, de câteva săptămâni, se desfășoară lupte între armată și rebelii antiguvernamentali. În Sudan activează și grupări militare străine, una dintre ele fiind grupul Wagner. Situația din Sudar ar putea fi discutată și la reuniunea CAE, a miniștrilor de Externe din țările UE.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum Guvernul a stabilit, prin majorarea TVA, ca apartamentele să se scumpească, chiriile par a crește și ele

Prețul pentru cumpărarea locuințelor noi ar putea fi mult mai mare de la începutul anului viitor. TVA pentru imobilele cu o valoare de peste...

Coliziune între trei autoturisme la Milişăuţi. Cinci persoane au fost rănite

Un grav accident de circulație a avut loc în această după-amiază pe raza localităţii sucevene Milişăuţi, cinci persoane fiind rănite în urma coliziunii dintre...

Comisia Națională pentruControlul Activităților Nucleare a autorizat centrala nucleară NuScale, cu reactoare mici

CNCAN a aprobat Documentul Bază de Autorizare (DBA) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale-Nuclearelectrica cu reactoare modulare mici, cu o putere instalată brută de 462 MW...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies