Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

OMS apără China și susține că nu există probe privind originea Covid-19 în laboratorul din Wuhan

Un oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a calificat drept 'speculaţii' informațiile oferite de Statele Unite, conform cărora noul coronavirus provine din orașul Wuhan din China.

Mihai Diac 0 comentarii

05.05.2020 - 11:01

"Nu am primit date şi probe specifice din partea guvernului Statelor Unite privind presupusa origine a virusului, prin urmare nu e vorba decât de speculaţii", a susținut Michael Ryan, director de programe de urgenţă al OMS, într-o conferinţă de presă desfășurată online.

"Dacă aceste date şi aceste probe sunt disponibile, guvernul american este cel care trebuie să decidă dacă le pune la dispoziţie şi când, dar este dificil pentru OMS să se pronunţe în absenţa informaţiilor", a declarat Michael Ryan de la sediul OMS din Geneva (Elveția).

Declarațiile oficialului OMS vin ca răspuns la cele ale secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, care a acuzat China că "pune lumea în pericol" întrucât ar deține "laboratoare care nu respectă normele".

La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va impune Chinei taxe vamale mărite, ca o formă de sancțiune economică.

Comentarii