Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Oligarh al lui Putin, interogat pentru plăți către avocatul lui Trump

Investigatorii din echipa procurorului special Robert Mueller au interogat un oligarh rus cu privire la plăţi în valoare de sute de mii de dolari efectuate de către compania americană Columbus Nova, afiliată companiei sale, către avocatul lui Donald Trump, Michael Cohen.

Share

Rl online 0 comentarii

09.05.2018 - 08:34

Plăţile ar fi fost făcute de Viktor Vekselberg, preşedinte al firmei Renova Group şi un oligarh apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, care se află pe lista ruşilor vizaţi de sancţiuni publicată de administaţia Trump luna trecută, relatează CNN.

Nu este cunoscut motivul plăţilor, care ar fi avut loc înainte de impunerea sancţiunilor.

Agenţii FBI l-au chestionat pe Vekselberg în legătură cu plăţile efectuate de compania americană afiliată Renova Group, Columbus Nova, către Cohen, conform unei surse CNN. De asemenea, el a fost întrebat de donaţiile în valoare de 300.000 de dolari făcute de Andrew Intrater, vărul american al lui Vekselberg, care este şeful Columbus Nova.

Intrater a fost, de asemenea, chestionat de investigatorii lui Mueller conform a două surse.

Columbus Nova a precizat într-un comunicat că firma este deţinută şi controlată doar de americani şi că Michael Cohen a fost angajat pentru postul de consultant de afaceri. Compania a adăugat şi că informaţiile conform cărora Vekselberg a furnizat fonduri pentru a-l plăti pe Cohen nu sunt adevărate.

Vărul lui Vekselberg, Intrater, a donat sume generoase campaniei lui Trump. Conform Centrului pentru Politici Receptive, el a donat 250.000 de dolari pentru fondul inaugurării, 35.000 de dolari pentru fondul Victoriei lui Trump şi 29.600 către Comitetul Naţional Republican în iunie 2017.

Este ilegal ca ceţăţenii străini să doneze către campanii politice, dar Intrater este cetăţean american.

 

Comentarii

loading...