10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalOlanda impune noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Olanda impune noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Mark Rutte, premierul Olandei, a anunțat că începând de miercuri, timp de două săptămâni, doar două persoane care nu fac parte din aceeași familie pot participa la întâlniri publice, în condițiile în care până acum era permisă prezența a patru persoane din familii diferite.

Guvernul ia în calcul măsuri de instituire a unor carantine locale și închideri de unități de învățământ în zonele cele mai afectate de numărul mare de infectări din ultima lună.

„Numărul cazurilor noi este în scădere, dar nu suficient de rapid. Recomandăm cu tărie ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanțe cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie.”, a anunțat Mark Rutte într-o conferință de presă susținută marți.

Olanda a decis la jumătatea lunii octombrie închiderea restaurantelor și barurilor, cu excepția celor care livrează mâncare la domiciliu, și se află pe lista țărilor europene cu o creștere rapidă a numărului de noi infectări.

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor Olanda avea marți o rată de infectare de 762,4 la o populație de 100.000 locuitori în ultimele 14 zile. Îmbucurător este că datele săptămânale arată o diminuare a ratei de infectare cu Covid-19 de la 67.542 la 60.087 cazuri.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă