Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

OIAC: Marea Britanie denunţă comportamentul "iresponsabil" al Rusiei

Marea Britanie a denunţat miercuri comportamentul "iresponsabil" al Rusiei, într-o reuniune de înaltă confidenţialitate desfăşurată la sediul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) la Haga, întrunită pentru a discuta despre cazul Skripal, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 15:06

"Comportamentul iresponsabil al Rusiei încalcă interdicţia mondială asupra armelor chimice" şi "ameninţă securitatea mondială", a declarat ambasada britanică pe lângă OIAC într-un mesaj postat pe Twitter, desemnând din nou Rusia ca "singura" responsabilă pentru otrăvire.

"Rusia a dus o campanie de dezinformare insolentă şi a atacat reputaţia şi expertiza OIAC", a denunţat delegaţia britanică, potrivit căreia "doar Rusia dispune de mijloace tehnice, experienţă operaţională şi motivul împotriva familiei Skripal".

Diplomaţii din consiliul executiv al OIAC s-au reunit miercuri la Haga pentru o nouă întâlnire pentru a vorbi despre acest caz.

Reuniunea, desfăşurată cu uşile închise, a fost convocată de Marea Britanie, în timp ce inspectorii OIAC au confirmat că Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi la Salisbury (sud-vestul Angliei) luna trecută cu un agent neurotoxic, inoculat - potrivit Londrei - sub formă lichidă şi în cantităţi foarte mici.

Ambasadorul britanic în Olanda, Peter Wilson, precum şi înalţi diplomaţi ruşi, americani şi francezi au sosit la sediul OIAC în maşini cu geamuri fumurii, conform unui corespondent AFP, pentru a participa la reuniunea de înaltă confidenţialitate.

După ce şi-a detaşat experţii la Salisbury, OIAC - care încearcă să debaraseze lumea de arme chimice - a anunţat că testele de laborator "confirmă concluziile Marii Britanii cu privire la identitatea agentului chimic toxic folosit în Salisbury" la otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale.

Cu toate acestea, OIAC nu a stabilit nicio responsabilitate în acest caz, notează AFP.

Londra atribuie Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea lui Serghei şi Iulia Skripal, deşi Rusia neagă cu înverşunare orice implicare.

Comentarii

loading...