13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalOfițer de poliție din Capitol mort, un alt rănit după ce mașina...

Ofițer de poliție din Capitol mort, un alt rănit după ce mașina a intrat în barieră; suspect ucis

Un ofițer de poliție William “Billy” Evans, a murit, iar altul a fost rănit, potrivit Poliției Capitolului Statelor Unite (USCP), care a declarat că suspectul a fost ucis de poliție după ce a ieșit din berlina sa din marină și i-a atacat cu un cuțit.
 
Fox News este informat că oficialii de securitate cred că suspectul, un bărbat, era un „lup singuratic”, care nu avea legătură cu niciun alt grup.
 
“Omule, am împușcat pe cineva”, a declarat un ofițer pentru Fox News.
 
Șeful interimar al departamentului de poliție metropolitană, Robert Contee, a declarat într-un briefing că atacul nu pare să fie legat de terorism și că bărbatul nu are nicio legătură cunoscută cu un membru al Congresului. Suspectul nu era cunoscut de poliție.
 
Surse au identificat suspectul ca fiind Noah Green, 25 de ani. Green este din Indiana și are legături și cu Virginia.
 
Șeful interimar al USCP, Yogananda Pittman, a declarat că suspectul a ieșit din mașină, cu cuțitul în mână și „s-a îndreptat spre” Poliția Capitoliului.
 
“Din cauza unei amenințări la adresa securității exterioare, nu este permisă intrarea sau ieșirea în acest moment în nicio clădire din complexul Capitol”, a sunat un anunț vocal în întregul complex vineri după-amiază. „Să stați departe de ferestrele și ușile exterioare”, se spunea în anunț.
 
De atunci, blocajul a fost ridicat.
 
USCP a declarat că suspectul și cei doi ofițeri răniți au fost duși la spital, înainte ca suspectul și un ofițer să cadă în urma rănilor.
 
“Acesta a fost un moment extrem de dificil pentru Poliția Capitoliului SUA după evenimentele din 6 ianuarie și acum evenimentele care au avut loc aici astăzi. Așadar, vă rog să păstrați familia noastră de Poliție a Capitoliului SUA în gândurile și rugăciunile voastre”, a spus Pittman. . Un ofițer de poliție a murit ca urmare a revoltei Capitolului din 6 ianuarie, iar doi au murit ulterior după atac.
 
Președintele Camerei, Nancy Pelosi, D-California, a ordonat ca toate steagurile de la Capitol să fie arborate la jumătate pentru a onora ofițerul care a murit în incident.
 
De asemenea, Garda Națională D. C. a desfășurat o forță de răspuns imediat la fața locului.
Biroul FBI din Washington a trimis pe Twitter că susține poliția Capitoliului.
 
“Ne rugăm pentru ofițerii de poliție din Capitolul Statelor Unite care au fost atacați la Capitol”, a scris pe Twitter liderul minorităților din Senat, Mitch McConnell, R-Ky. “Încă aflăm ce s-a întâmplat. Sunt recunoscător tuturor USCP și primilor respondenți care sunt pe scenă.”
 
Punctul de intrare în care s-a desfășurat scena este direct unde senatorii și asistenții intră în Capitoliu în fiecare zi. Incidentul a avut loc la accesul vehiculelor de-a lungul bulevardului Constitution. Poliția Capitoliului a raportat inițial bulevardul Independenței înainte de a emite o corecție.
 
Constitution Avenue a fost închis până acum două săptămâni, când au redus dimensiunea perimetrului exterior. Garda Națională este încă staționată acolo.
 
Era o mașină vizibil lovită într-o barieră în afara Capitolului.
 
Videoclipul a arătat un elicopter aterizând pe partea de est a Capitolului pentru a răspunde la fața locului.
 
Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat vineri că nu a avut nicio actualizare cu privire la orice modificare a posturii de securitate la Casa Albă. Nu era conștientă de acest episod.
 
Președintele Biden, care se află la Camp David, este „conștient de incidentul de la Capitolul SUA”, a spus Casa Albă.
 
Incidentul vine în timp ce Capitoliul a fost fortificat de luni de zile după atacul din 6 ianuarie asupra clădirii de către protestatarii pro-Trump, după care forțele de ordine au ridicat un gard pentru sute de metri dincolo de clădirile complexului Capitol.
 
În ultimele săptămâni, perimetrul din jurul Capitoliului a fost redus, deoarece poziția de securitate din jurul complexului a fost relaxată.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă